Activiteiten

Schildersbedrijf R. van Asten houdt zich bezig met:

Binnen- en buitenschilderwerk:
Voor binnenschilderwerk zijn de juiste combinaties en kleuren erg belangrijk. Zij bepalen mede de sfeer en warmte in uw interieur. Een goed kleuradvies is dan ook erg belangrijk, natuurlijk adviseren wij u daarin.     Vanaf 1 januari 2000 wordt er binnenshuis alleen nog maar gewerkt met oplosmiddelarme watergedragen verven. In deze producten zitten praktisch geen vluchtige stoffen meer, waardoor je de verf bij het aanbrengen nauwelijks ruikt.  

Buitenschilderwerk is belangrijk voor het behoud van uw woning.  Daarom is het zaak uw buitenwerk regelmatig te onderhouden, zodat u houtrot voorkomt en alles er mooi en esthetisch verzorgd uitziet.
Naast de verfraaiende functie is een investering in goed schilderonderhoud essentieel voor het behoud van uw woning. 

Achtergevel woning                                                                                         
                             woning met houten opbouw
Kozijnherstel:
Voor het verkrijgen van kwalitatief goed schilderwerk is de ondergrond van groot belang.
Schildersbedrijf R. van Asten is een Windowcare gecertificeerd bedrijf. Houtrotherstel is een gespecialiseerd onderdeel van het schilderwerk. Er moet rekening worden gehouden met het houtvochtgehalte, diverse houtschimmels en de constructie van de gevelelementen. Daarbij is speciale apparatuur en kennis onontbeerlijk. Daarnaast is behalve herstel ook voorkoming van houtrot belangrijk. Ook hierin kunnen wij u adviseren.
Het uitvoeren van onderhoud aan houten gevelelementen bestaat o.a. uit het preventief behandelen van hout en houtconstructies, met als doel een duurzame ondergrond voor het schilderwerk. Hierbij moet u denken aan openstaande verbindingen dichten, omtrekspeling van ramen en deuren corrigeren, het afronden van scherpe kanten en herstellen van de kitvoegen langs het glas.
Ook het repareren van reeds aangetaste houten elementen kan door ons worden uitgevoerd.
Dit geschiedt door het verwijderen van het ongezonde hout, waarna het gerepareerd wordt met een hoogwaardige 2 componenten epoxyhars. Ook het aanbrengen van nieuwe onderdorpels en stijlen behoort tot de mogelijkheden. Deelvervanging is veel minder ingrijpend dan complete vervanging van het kozijn. De overlast blijft tot een minimum beperkt en dezelfde dag is het kozijn weer glasdicht. Gerepareerde kozijnen zijn na de reparatie weer als nieuw.
Aangetast kozijn voor reparatie.  Plaatsen nieuwe onderdorpel en gedeelte van de stijl. Kozijn na reparatie en schilderwerk.

Aangetaste onderdorpel voor reparatie. 

 

Onderdorpel na reparatie Onderdorpel na reparatie en schilderwerk.

Wandafwerking:
Bij ons kunt u terecht voor diverse soorten wandafwerkingen zoals:

Spuiten van wanden en plafonds voor een gladde afwerking zonder rolstructuur.                                        Rollen van wanden of plafonds.

Alle behangsoorten.

Glasvezelbehang is de nieuwste trend. Het is een goedkope wandafwerking met diverse structuren en af te werken met een scala aan mogelijkheden voor de afwerking. Dus er zit voor iedereen wat bij.

Wie kent het niet, de verfijnde wandafwerking met sierpleister. Verschillende korrelgrootte (de grofheid van de pleister) en structuren zijn mogelijk. Tevens kunnen we de sierpleister in diverse kleuren aanmengen.